Екипът на Сиклам Софтуер има удоволствието да Ви представи новата версия на софтуерът за заложни къщи.

Тъй като програмата в нейната цялост е завършен продукт, който от години работи пълноценно за заложни къщи в цяла България и отговаря на всички изисквания на Наредбата за заложните къщи, то за нас, като разработчици на този продукт, остава да я развиваме в насока за все повече улеснение за работата Ви.

Това, което добавихме за Вас като функционалности в новата версия е:

  1. Лог файлове – Всяко действие на работещите с програмата се записва. Целта на тези лог файлове е да сведе до минимум опитите за зловредно манипулиране на данните. И ако , все пак, някой се опита да го прави, то неговите действия ще бъдат отразени.
  2. При описанието на заложната вещ добавихме възможност да се избира „Вид стока“ и да се задава „Количество на стоката“. По този начин даваме възможност да се прецизира отчетността в обектите Ви. След това обновление вие ще можете да избирате, например, вид стока „Злато“ и програмата ще Ви показва само заложеното злато и колко е общият му грамаж.
  3. Друго ново поле в описанието на заложените вещи е „Начин на придобиване“. Това поле се отразява в Декларацията към заложния билет. До момента, в декларацията, клиентите Ви трябваше на ръка да напишат как са придобили залаганата от тях вещ. Сега, за да спестите време от писане и подписване на документи, можете да си избирате начина на придобиване от падащо меню.
  4. Прецизирахме справките в програмата. Освен че добавихме филтъра по вид стока във всички справки, добавихме двата ресгистъра – Регистър Сделки и Регистър Продажби – във формат, който позволява бързо и нагледно разпечатване в случай на проверка от контролни органи. Спазени са точните последователности на изискуемите данни в двата регистъра, така, както е записано в Наредбата.
  5. Добавихме възможност за копиране на стар, приключен залог. Механизмът на действие на тази функция е да копира цялото описание на залога, заедно с данните на залогодателя, но да задава нов номер (пореден) на заложния билет и да задава текуща дата като начална за новия билет.
  6. Поправихме докладвани нередности в програмата.

Инсталациите на новата версия на софтуера за заложни къщи започват от понеделник, 29.11.2021 г., по график.

Сподели ме!

Ако това, което прочете ти е харесало, сподели го с приятели!