ОБНОВЛЕНИЕ НА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ЗАЛОЖНА КЪЩА – АПРИЛ 2012

По-висока защита на Вашите данни и добавяне на нови функционалности

 

ПО-ДОБРА ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ

  • Защита на данните при опит за въвеждане на данни със стара дата – при промяна на датата на компютъра за работа с програмата се изисква административна парола. Функционалността се активира от модул „Системни“ ⇒ меню „Бизнес логика“.
  • Защита на въведените по подразбиране данни – данните по подразбиране са лихви и такси по подразбиране, минимални лихви и такси, допълнителни клаузи и декларации към Заложния билет.

За достъп и редакция в менютата (Настройки, Бизнес логика Лихви и Такси, Документи Клаузи) в модул Системни, където се съдържат тези данни, се изисква административна парола.

НОВИ ФУНКЦИОНАЛНОСТИ

  • Показване на оператора на програмата – при стартиране на програмата, в основното меню се показва името на оператора, който работи в момента с програмата.

  • Добавяне на функционалност „Преизчисляване на касата“ в модул Каса – при редакция на Заложен билет или Продажба в програмата е необходимо касата да се преизчисли с въведените нови данни. До сега в програмата това се извършваше през меню „Начална каса“ в модул Каса. При това действие (често) администраторите задават нова начална каса, което води до промяна да изходните данни. За да се избегне допускането на тази грешка от администраторите, се добавя тази нова функционалност, която позволява преизчислението на касата да се извърши, без да се налага задаване на начална каса, като се взема автоматично последната зададена.
  • Добавяне на функционалност „Лихви и такси“ – показване на лихви и такси по подразбиране в зависимост от въведената главница. Тази функционалност дава възможност на оператора при въвеждане на различна главница при изготвянето на заложния билет, да се показват различни лихви и такси по подразбиране. Въвеждането на лихвите и таксите по подразбиране се извършва в модул Системни в форма „Лихви и такси“.
  • Добавяне на функционалност „Допълнителни клаузи“ – тази функционалност дава възможност към Заложния билет и Декларацията към заложен билет да бъдат добавени допълнителни клаузи. Също така се дава възможност за изготвяне на отделна декларация със свободен текст. Допълнителните клаузи и Декларацията се въвеждат от модул Системни – „Документи – Клаузи, като се избира съответната печатна форма, към която да се добавят.

ПРОМЯНА НА НАИМЕНОВАНИЕ НА ПОЛЕ В ПРОГРАМАТА

  • Преименуване на надписа на полето „Наказателна лихва“ в „Такса просрочие“ . Наименованието на полето „Наказателна лихва“ в програмата се заменя с наименованието „Такса просрочие“.

Сподели ме!

Ако това, което прочете ти е харесало, сподели го с приятели!