Уеб сайт за хотел или къща за гости

В тази статия ще ви опишем подробно какво задължително трябва да съдържа един уеб сайт за хотел или къща за гости. Също така ще Ви покажем малка част от начините, по който може да изглежда Вашият сайт.

Един уеб сайт за хотел или къща за гости на първо място трябва да изглежда много добре от дизайнерска гледна точка. Трябва да се зарежда бързо от браузърите и да е удобен и информативен за Вашите клиенти.

Препоръчваме следните основни функционалности за уебсайт за хотел/къща за гости:  

  1. Система за онлайн резервации

За да увеличите посещаемостта на сайта си и да увеличите резервациите си препоръчваме да изработите сайта си със система за онлайн резервации, чрез която потенциални клиенти могат да виждат в реално време кои са заетите и свободните стаи при вас.

  1. Адаптивен дизайн на сайта

Абсолютно всеки ден, по-голяма част от разглеждащите вашия сайт и резервиращите през него са в движение и ползват своя смартфон или таблет. Така че адаптивният дизайн (такъв, че да изглежда добре на мобилни устройства), е задължителен.

  1. Интеграция на Гугъл карти

Вашите потенциални клиенти ще искат да знаят как да стигнат до Вас и поради това, интеграция на гугъл карта в сайта ви е добра идея. Можете да избирате между различните изгледи на картите – стандартен, сателитен или топография. Освен това, директно от картата, може да има връзка към страницата ви в Google+ .

Стандартен изглед на картата

Сателитен изглед на картата 

Топографска карта – преглед на топография и надморска височина

  1. Галерия със снимки от хотела

Препоръчително е да има галерия със снимки на хотела/къщата отвън, отвътре, да има снимки на различните типове стаи, на допълнителните услуги, които предлагате на гостите си. ПРЕПОРЪКА: Снимките трябва да са реалистични, а не подвеждащи!

  1. Видео обиколка на хотела/къщата

Това е силно привлекателен инструмент, с които можете да си увеличите доверието на потенциалните клиенти и респективно резервациите.

  1. Гугъл Стрийтвю (Streetview)

Може да стигнете и по-далече с информацията в сайта си – Интегриран Google Streetview. Той показва на гостите Ви визуално точно къде пристигат. Особено е практично за места, където пристигащите могат да се объркат.

  1. Онлайн чат или Скайп обаждане

Удобно би било за вашите клиенти, ако имат бърз въпрос, да могат да се свържат с вас през Скайп или онлайн чат.

  1. Регистрация чрез имейл
  2. Секция с новини, блог, любопитни факти за хотела и околностите

Без блог или новини Вашият сайт е, на практика, безинтересен и трудно откриваем за търсачките. Писането на съдържание е трудоемка задача, но си заслужава усилията. Комуникирайки по този начин с клиентите си, те ви опознават по-добре и повишават доверието си във вас.

  1. Бутони за споделяне в социалните мрежи

Поставяйки бутони за споделяне в различни социални мрежи на всяка страница или публикация, вие повишавате възможността повече хора да научат за вас безплатно, само защото техен приятел ви е споделил в своите социални среди.

  1. Връзка към TripAdvisor

Много от посетителите на хотелските уеб сайтове се „съветват“ с отзивите в TripAdvisor преди да резервират. Защо не ги улесните, като сложите връзка от Вашия сайт към отзивите за вас в TripAdvisor?

В случая с TripAdvisor има известен риск, трафикът от вашия сайт да се пренасочи към него. Така че трябва внимателно да се подбере дизайн за вашия сайт, който да привлича вниманието на клиента към себе си, а връзката към TripAdvisor да е само допълнителна екстра.

 

Като допълнения към Вашия сайт могат да се добавят още много и различни функционалности. Вие сами избирате какви да са те!

По-долу Ви показваме варианти за визуален дизайн на сайтове за хотели и къщи за гости. Искаме да уточним, че възможностите ни не се изчерпват с показаното 🙂 Можем да направим дизайн уникален за Вас!

 

Нашият екип Ви пожелава успех в бизнеса с хотели и къщи за гости!

Сподели ме!

Ако това, което прочете ти е харесало, сподели го с приятели!